Aktuális

Lezavarták a gépről a Ryanair magyar utasát, mert szóvá tette a stewardessnek, hogy udvariatlan

„Soha nem szoktam ilyen célra használni a közösségi médiát, most viszont muszáj megtennem” – így kezdődik annak a fiatal nőnek a posztja, akit november 4-én zavartak le az egyik Ryanair-gépről.

Szauer Judit nyilvános posztjából az is kiderül, hogy aznap a családjával utazott (volna) haza, és már a gép fedélzetén voltak, mikor összeszólalkoztak az egyik stewardess-szel. „Apukám szeretett volna feltenni egy nejlonszatyrot a fenti csomagtárolóba, mire az egyik stewardess meglehetősen goromba stílusban közölte vele, hogy nem teheti fel oda azt a szatyrot” – írja a lány, majd hozzáteszi, édesapja teljesen normális hangon megkérdezte, miért nem, mire a nő ordítva válaszolta neki, hogy más csomagjainak kell a hely.

Közbeszóltam, mondtam a stewardessnek, hogy nem beszélhet ilyen stílusban az apámmal, és ha akar valamit, kérje normálisan. A korábbival megegyező ordítós hangnemben közölte velem, hogy ő itt dolgozik, én pedig foglalkozzam a magam dolgával, majd tovább folytatta az apámmal való bunkó stílusú beszédet. Ritkán hoznak ki a sodromból, így azt találtam neki mondani, hogy we pay for your fucking service, so you can not talk to my father like that. Vagyis, hogy mi fizetünk ezért a kibaszott szolgáltatásért, tehát nem beszélhet így az apámmal.

A helyzet ezután mérgesedett el igazán, a stewardess ugyanis arra hivatkozva, hogy őt inzultálták, hívta a vezető utaskísérőt, aki szintén ordítva közölte a fiatal nővel, hogy nem beszélhet így, és le fogják szállítani a gépről. „Ekkor még nem gondoltam, hogy ez tényleg így lesz.” Eltelt vagy 15 perc, ezután megjelent a stewardess és két fegyveres rendőr, majd közölték a nővel, hogy szedje a táskáját, mert lekísérik a gépről.

„Mint kiderült, kitöltöttek egy teljesen hamis jegyzőkönyvet a történtekről, engem nem hallgattak meg, a pilótát baromira nem érdekelte az egész, míg vártam, csak annyit hallottam, hogy a két stewardess azt hajtogatja, hogy többször inzultáltam őket.” Judit végül egy Wizz Air-járattal jött haza, mint írja, elég jelentős pluszösszegért. Hozzáteszi, nagyon bánja, hogy nem vette videóra a történteket, és nem érti, miért történt ez vele.

„Ha valaki, aki a gépen utazott, és tanúskodna a látottakról, ne habozzon megkeresni” – tette még hozzá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top