Aktuális

Felmentették a Széchényi-könyvtár volt főigazgatóját, aki elütött egy motoros tolvajt

Az eset még 2012-ben történt, egy motoros tolvajpáros ellopta a nő táskáját, mire ő autóval üldözőbe vette őket.

A Kúria kedden bűncselekmény hiányában felmentette azt a nőt, akit korábban azért vádoltak meg, mert autójával üldözőbe vett motoros tolvajokat Budapesten, és közülük az egyik eközben meghalt.

A Hvg.hu cikke szerint az Országos Széchényi Könyvtár akkori főigazgatója 2012. december 7-én a harmadik kerületi Kolosy térnél állt az autójával, amikor motoros tolvajok betörték a kocsi ablakát, kirántották a táskáját, és elszáguldottak.

A nő a tolvajok után hajtott, és közben több közlekedési szabályt is megsértett: 70-80-nal haladt, átlépte a záróvonalat, áttért az út bal oldalára, és átment a piroson. Ötszáz méteres üldözés után fellökte a tolvajok motorját, ami miatt az egyikük halálos sérüléseket szenvedett. Társa elmenekült a helyszínről. Az üldözés során több autó megrongálódott, és egy vétlen ember könnyebb sérüléseket szenvedett.

A nőt a bíróság tavaly első fokon közúti veszélyeztetés és rongálás miatt egy év, két év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélte. Az életben maradt tolvaj segítségnyújtás elmulasztása miatt másfél év, három évre felfüggesztett szabadságvesztést kapott, mert elhagyta a helyszínt, és magára hagyta a társát.

A Fővárosi Törvényszék idén év elején két évre súlyosbította a nő büntetését. Most a Kúria viszont azt mondta ki kedden, hogy a vádlott jogos védelmi helyzetben volt, magatartása nem volt veszélyes a társadalomra, nem követett el bűncselekményt, csak alkotmányos jogával élt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top