nlc.hu
Aktuális

Elítélték a villamosmegállóban gázoló olasz férfit

Elítélték az olasz férfit, aki részegen halálra gázolt egy villamosmegállóban várakozó 23 éves nőt

A 41 éves férfi elismerte a bűnösségét, és sajnálja a történteket, de a baleset után a kocsi darabjait szedegette, az áldozatnak nem segített.
villamosmegállóba csapódott és elütött egy ott várakozó 23 éves nőt egy személyautó Budapesten

Nem jogerősen öt év börtönbüntetésre ítélték azt az olasz férfit, aki idén február 19-én éjjel az autójával a villamosmegállóba sodródott a budapesti Harminckettesek terénél, és halálra gázolt egy ott várakozó 23 éves nőt – írja a Blikk.

A vádirat szerint F. Manuele ittas állapotban, a megengedett sebességet túllépve, 94-99 kilométer/órával közlekedett a József körúton a Blaha Lujza tér irányába. A részegségéből eredően elaludt a volán mögött, az autójával nem követte a forgalmi sáv vonalvezetését, ami miatt nekiütközött az út bal oldalán lévő villamosmegálló járdaszigetének, utasvárójának és az ott tartózkodó áldozatnak, aki a villamossínekre zuhanva meghalt.

Elismerem a bűnösségemet és lemondok a tárgyaláshoz való jogomról. Nagyon sajnálom, ami történt

– mondta a 41 éves férfi, aki csak 2021 decemberében szerezte meg a jogosítványát. Egy tehenészetben dolgozott Magyarországon, és már csak két hónap volt hátra a munkaszerződéséből.

Az áldozat családjának jogi képviselője, dr. Lakatos Tamás azt mondta, a baleset után a vádlott kiszállt az autóból, megnézte azt, majd rágyújtott egy cigarettára. „Ezt követően elkezdte összeszedni az alkatrészeket a földről. A kamerafelvételek alapján megállapítható, hogy hat perccel a baleset után volt a legközelebb a sértetthez, de akkor sem segített neki.”

Az utolsó szó jogán az olasz férfi a sajnálatát fejezte ki és bocsánat kért a tettéért. Végül a bíróság nem jogerősen öt év letöltendő börtönre ítélte, és örökre eltiltották a vezetéstől. A rácsok mögül a büntetése kétharmadának letöltése után szabadulhat feltételesen.

(Kiemelt kép: RTL)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top