Aktuális

Ez történik ma, Diana Krall szülinapján

Budapesten csütörtök reggel 06:48-kor kel fel a Nap, és 16:07-kor nyugszik. Diana Krall szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. XI. 16.

Ezen a napon:

1848-ban, Sepsiszentgyörgyön, a Háromszék Honvédelmi Bizottmánya ülésén Gábor Áron elmondja híres szavait: „Lészen ágyú”. 1919-ben Horthy Miklós a Nemzeti Hadsereg élén bevonul Budapestre. 1933-ban az USA és a Szovjetunió először veszi fel egymással a diplomáciai kapcsolatot. 1964-ben Diana Krall születésnapja.

DianaKrall

DianaKrall kanadai zongorista

A nap mottója:

Az ember mániákus következetességgel másolja és ismétli az időben bűneit, tévedéseit, gaztetteit és számonkéréseit. A történelemnek nincs fantáziája.

Márai Sándor

Névnap:

November tizenhatodika Ödön, Aglent, Ágnes, Agnéta, Alfréd, Edmond, Gertrúd, Margit, Otmár, Örs, Péter, Pető és Trudi napja.

November tizenhatodikán született:

Diana Krall zenész, Tunyogi Orsi énekesnő és Lisa Bonet színésznő

Időjárás:

Északkeleten kevés lesz a felhő, de a nap második felében már lehetnek felhősebb időszakok. Másutt erősen felhős, borult ég lesz a jellemző. Dél-Magyarországon néhol kisebb eső előfordulhat. Az északkeleti szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +5 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken -3 foknál hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top