Aktuális

Megtalálhatták a 26 éve elrabolt Farkas Helga gyilkosát

Dél-Olaszországban találtak egy férfit, akinek a tenyérlenyomata azonos a 26 éve eltűnt magyar nő autóján talált nyommal.

Farkas Helga 17 éves korában, 1991. június 27-én tűnt el. A Szeged és Orosháza közötti országúton haladt, szemtanúk szerint egy magyar rendszámú, fehér autó követte lekapcsolt fényszórókkal, a kocsiban három vagy több ember ült. Farkas Helga nem érkezett meg Szegedre. Édesanyja balesetet sejtve autójával végigjárta az útvonalat, majd értesítette a rendőröket.

Nemsokára emberrablók keresték az apát azzal, hogy Helgát fogva tartják, és 500 ezer német márkát (akkori árfolyamon 21 millió forintot) kérnek érte. A sajtó hamar felkapta a hírt, ami nem könnyítette meg az emberrablókkal folytatott tárgyalásokat. A Farkas család 14-szer beszélt a bűnözőkkel telefonon, de Helgát nem kapták vissza: az emberrablók június 30-án jelentkeztek utoljára.

Farkas Helga

Farkas Helga

A Magyar Nemzet most azt írja, Dél-Olaszországban, Calabria tartományban rábukkantak arra a férfira, akinek tenyérlenyomata azonos azzal, amelyet 26 évvel ezelőtt találtak a bűnözők által elrabolt és azóta nyomtalanul eltűnt Farkas Helga autójának visszapillantó tükrén. Ezt Palatinus Gábor, az eset egykori nyomozója állítja. Elmélete szerint a rablást két Olaszországban élő magyar férfi szervezte. Egyikük azóta meghalt, a másik éveket töltött börtönben, most Írországban él. A rablást és a gyilkosságot Palatinus elmélete szerint viszont nem ők követhették el, hanem az ismeretlen férfi, akinek most akadtak a nyomára.

Az ügy további részleteiről a Magyar Nemzet ír.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top