nlc.hu
Aktuális

Sarah Everard halála

Rejtélyes londoni haláleset: egy rendőr ölte meg Sarah Everardot?

Sarah Everard eltűnésének híre megbolygatta a londoniakat, most pedig a friss információk szerint megtalálták a holttestét és letartóztattak egy rendőrt a gyilkossági üggyel kapcsolatban.

Londonban tűnt el a 33 éves Sarah Everard máricus 3-án, miután elindult hazafelé este kilenckor egy barátjától. Az utolsó személy, aki beszélt vele, a szerelme volt, akivel a távozás után még 15 percig telefonált. A nő azonban ezek után nem ért haza az 50 perces sétára lévő otthonába, és egészen március 9-ig nem tudták, mi történt vele, amikor a rendőrség a kiterjedt keresés során rábukkant egy női holttestre, ami valószínűleg a gyilkosság áldozatául esett Everardé. Ashford közelében, egy minigolfpálya átfésülése közben találták meg a holttestet, amiről a sajtó egyelőre csak feltételezi, hogy Sarah Everard lehet az, mivel a helyszín közel van ahhoz a részhez, ami a nő utolsó ismert tartózkodási helye volt egy térfigyelő kamera felvételei szerint.

A kutatás során a rendőrség a környék összes szomszédját, összesen 750 embert hallgatott ki, miután Everard családja bejelentette a nő eltűnését. Amikor rátaláltak a holttestre, még aznap letartóztattak a helyszínen talált bizonyítékok alapján egy rendőrt, Wayne Couzenst, akiről a rendőrség megerősítette a sajtónak, hogy Everard elrablásának, meggyilkolásának gyanúja, illetve egy másik női áldozat miatt vitték be kihallgatásra.

Sarah Everard rejtélyes halála

Sarah Everard eltűnése óta éjjel is nagy erőkkel keresték a nőt a rendőrök (Kép: Getty Images)

A lakosságot sokkolták az események, mert ahogy Dame Cressida rendőrfelügyelő elmondta, Londonban szinte példa nélküli az eset, hogy csak így elraboljanak egy fiatal nőt az utcáról. Még Boris Johnson, az Egyesült Királyság miniszterelnöke is megosztott egy bejegyzést a Twitteren arról, mennyire sokkoló, ami Sarah Everarddal történt, és hogy épp egy diplomáciai védelemben résztvevő rendőr keveredett gyilkosság gyanújába az eset kapcsán.

A rendőrfelügyelő a sajtónak ezt nyilatkozta kedden: „Ma este a keresőcsapataink felfedeztek egy holttestet, és egy férfit őrizetbe vettek gyilkosság gyanújával.” A rendőr letartóztatásával egy időben egy nőt is bevittek a rendőrségre, aki a gyanú szerint tettestárs volt a gyilkosságban. Az esetet kiemelt fontosságúként kezelik a rendőrök, több százan dolgoznak az ügyön, ezért is értek el ilyen gyorsan, alig egy hét alatt eredményeket.

Via

Hírek a börtönből:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top