nlc.hu
Aktuális

Egy cellában a soroksári futó nő gyilkosa és a Dózsa György úti ámokfutó

Egy cellában ül a soroksári futó nő gyilkosa és a Dózsa György úti ámokfutó

Átgondolt stratégia lehet amögött, hogy a két férfi egy cellában kötött ki.
M.Richárd, börtön

Közös cellában raboskodik a Dózsa György úti gázoló, M. Richárd (42) és a soroksári futó nő megölésével vádolt, R. Szilveszter (43). Írja a Blikk, a lap információi szerint a két rab jól kijön egymással.

Bár laikusként azt gondolnánk, hogy két domináns férfi nem tud jól kijönni egymással, ezzel szemben a szakértő úgy látja, a börtön vezetősége nagyon is átgondolt és stratégiailag helyes döntést hozott, amikor közös zárkába osztotta be őket.

„Mivel fizikailag közel azonos adottságokkal bírnak, egyikük sem lehet biztos benne, hogy egy összecsapásból ki jönne ki győztesen. Ezt felmérhették, ezért nem packáznak egymással. És mivel két, a börtönt jól ismerő emberről beszélünk, azt is tudják, hogy a rendbontás milyen fegyelmi eljárásokat, megvonásokat vonhat maga után” – nyilatkozta Németh Zsolt kriminológus a Blikknek.

Dr. Lichy József, R. Szilveszter ügyvédje szerint az ügyfele úgy fogalmazott, teljesen normális a viszonyuk, sőt, az is kiderült, több közös ismerősük is van. Az ügyvéd azt is elmondta, hogy Szilveszter nem egy balhés rab, ameddig nem volt együtt a mostani cellatársával, a fal felé fordulva krimiket olvasott, még az udvarra sem nagyon akart kimenni. 

M. Richárd neve a kecskeméti maffiaperben tűnt fel először

2006-ban nyolc évet kapott, ebből ötöt ült le. 2017-ben ismét hallatott magáról: luxusautójával karambolozott a Dózsa György úton.

Mint ismert, M. Richárd 2017. május 15-én a megengedett 50 helyett 130 km/órás sebességgel, jogosítvány nélkül vezetett a Dózsa György úton, ahol egy szabálytalanul kanyarodó másik autónak ütközött. A balesetben utóbbi jármű két utasa, egy 23 és egy 37 éves férfi meghalt, többen pedig súlyosan megsérültek. Az igazságügyi műszaki szakértő szerint M. Richárd vészfékezéssel elkerülhette volna a balesetet, ha 60-70 km/h sebességgel közlekedik. 

A tárgyaláson bemutatták azt a videó felvételt is, amelyről kiderült, hogy a balesetet megelőző pillanatokban M. Richárd épp magát videózta vezetés közben. 

A férfit még 2020 szeptemberében négy év fogházra és négy év közügyektől eltiltásra ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság a két ember halálával járó, 2017 májusában történt Dózsa György úti tragédia miatt azzal, hogy a büntetés kétharmada után bocsátható leghamarabb szabadon feltételesen. Az elsőfokú ítélet meghozatalát követően M. Richárd bűnügyi felügyeletbe került azzal, hogy engedély nélkül nem hagyhatja el Budapest és Pest megye közigazgatási területét.

  • Közben a nyomozó hatóság szabálysértési eljárást indított vele szemben, mert tavaly októberben engedély nélkül vezetett Budapest belterületén, egy hónappal pedig vádat emeltek ellene kétrendbeli hivatali vesztegetés, háromrendbeli közokirat-hamisítás, valamint bűnsegédként elkövetett közokirat-hamisítás miatt.
  • M. Richárd letartóztatását még januárban rendelte el a bíróság, miután az újév első napján egy újabb bűncselekmény gyanúja miatt kellett intézkedni M. Richárddal szemben, amikor is a gyanú szerint az ismerőseivel drogozott az egyik V. kerületi étteremben megtartott szilveszteri bulin.
  • Februárban a Fővárosi Ítélőtábla M. Richárd fellebbezését, és bűnismétlés veszélye miatt helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék letartóztatását elrendelő végzését, ami azt jelenti, hogy a Dózsa György úti baleset elsőrendű vádlottja a másodfokú eljárás befejezéséig letartóztatásban marad, írja a 24.hu.

Brutális gyilkos

R. Szilveszter a vád szerint 2013-ban brutális módon megölte Kardosné Gyurik Krisztinát. A gyilkost öt évig hiába kereste a rendőrség, áttörést az hozott, hogy a más bűncselekmények miatt raboskodó R. Szilveszter DNS-mintája egyezést mutatott a helyszínen rögzített anyagmaradványokkal. A férfi tárgyalása jelenleg is tart. Első tárgyalására derűsen, széles mosollyal az arcán érkezett, és flegmán válaszolgatott a bíró kérdéseire, azóta sem mutatott megbánást a tettével kapcsolatban.

Egyes források szerint az sem kizárt, határozott célja is lehet annak, hogy a két bűnöző egy cellába került. R. Szilveszter lebukása óta egyetlenegyszer sem tett vallomást. Talán M. Richárd társaságában megeredhet a nyelve?

Fotó: MTI

(Blikk)

Súlyos elkövetők:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top