Aktuális

Vigyorgott a tárgyaláson a soroksári futónő feltételezett gyilkosa

„Nemcsak a lányunkat gyilkolta meg, minket is megölt” – mondta az áldozat édesanyja.

Hétfőn kezdte tárgyalni a Fővárosi Törvényszék a soroksári futónő megölésével vádolt férfi ügyét. Az asszony megölésével vádolt R. Szilveszter derűsen, széles mosollyal az arcán érkezett, és flegmán válaszolgatott a bíró kérdéseire – írja a Bors.

A padsorokban ott ült az áldozat édesanyja is, aki a lapnak azt mondta, biztos benne, hogy minden tárgyalásra el fog menni, és reméli, a gyilkost utoléri sorsa, és úgy végzi majd, ahogy Szita Bence gyilkosai. Az asszony azt mondta, az egész családjukat tönkretette a férfi. „Nemcsak a lányunkat gyilkolta meg, minket is megölt” – fogalmazott.

Kardos Lajos, az áldozat özvegye nem vett részt a tárgyaláson. A lapnak azt mondta, fia mellett volt, aki épp a tárgyalás napján lett 17 éves, és talán soha nem fog túllépni édesanyja halálán.

Kardosné Gyurik Krisztinát 2013. szeptember 25-én találták holtan Soroksáron. Gyilkosa alulról levetkőztette, megerőszakolta, majd megfojtotta. A rendőrség évekig hiába kereste a tettest, ám végül DNS-vizsgálattal azonosították az épp börtönben ülő R. Szilvesztert, akinek a fegyintézetben őrzött tárgyai között megtalálták a futónő telefonját is.

Az ügyész R. Szilveszterre életfogytig tartó szabadségvesztés kiszabását indítványozta.

R. Szilveszter a bíróság előtt (Fotó: MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top