nlc.hu
Aktuális

Életfogytiglant kapott a soroksári futónő gyilkosa

Életfogytiglanra ítélték a soroksári futónő gyilkosát

Emberölés, szexuális erőszak és kifosztás bűntette miatt életfogytiglanra ítélték a soroksári futónő gyilkosát.
Bírósági ítélet

Életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte a bíróság R. Szilvesztert a soroksári futónő megölésének ügyében. A férfit emberölés, szexuális erőszak és kifosztás bűntette miatt találták bűnösnek, leghamarabb 35 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra.

A 35 éves Gy. Krisztinát nyolc évvel ezelőtt, 2013. szeptember 25-én támadták meg kocogás közben Soroksáron. A vádirat szerint az anyukát lemeztelenítették, majd durván bántalmazták, megerőszakolták és megfojtották. Az elkövető ezt követően magához vette az áldozata mobilját és elmenekült.

Az elkövetőt öt éven keresztül nem találta a rendőrség, 2018-ban történt áttörés az ügyben: a laboratóriumi vizsgálatok egyezést mutattak az évek óta börtönben lévő R. Szilveszter DNS-mintája és a helyszínen talált anyagmaradványok között, valamint az áldozat mobilját megtalálták a férfi börtönletétjei között.

A gyilkosság idején a férfi hajléktalanként élt, és korábban is összetűzésbe került a törvénnyel lopás, rablás, testi sértések miatt. R. Szilveszter azzal védekezett, hogy látta, hogy a futónőt egy másik férfi bántalmazza, megpróbálta közbeavatkozni, ezért került a helyszínre a DNS-e. A szakértői vélemény azonban ezt cáfolta, mivel az áldozaton kizárólag a férfi genetikai profilja volt kimutatható.

R. Szilveszter később is tagadta, hogy bármi köze lenne a gyilkossághoz, csupán a kifosztást ismerte el. Azt állította, hogy holtan találta a nőt, és ékszert keresett, de nem talált rajta, ezért elvitte a telefonját, közben pedig megvágta magát a késével.

(24.hu, Telex)

(Kiemelt kép: Profimedia)

Korábbi hírek az ügyben:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top