Szabadidő

Folytatódott a meggyilkolt soroksári futónő pere, megtörten tett vallomást Krisztina édesanyja

Az asszony szerint a gyilkos nem csak Krisztinát ölte meg.
A soroksári futónő 2013-ban történt meggyilkolásával gyanúsított férfi a büntetőperét előkészítő ülésen, a Fővárosi Törvényszéken 2019. október 7-én.

„A lányom házasságát soha nem pártoltam, én a vejemet soha nem szerettem. A lányom halálától rettenetes körülmények között értesültem. A vejem felhívott, hogy eltűnt a Kriszti. Elment futni és azóta nincs meg. Majd a vejem felrohant hozzám éjjel, hogy meghalt a Kriszti. Aki meggyilkolta nem csak a lányomat, hanem a férjemet és engem is megölt. Ő egy többszörös gyilkos” – mondta a bíróságon a meggyilkolt soroksári futónő, Gyurik Krisztina édesanyja, akit a Blikk idézett.

Az öt évvel ezelőtt brutálisan meggyilkolt nő ügye ma folytatódott a Fővárosi Törvényszéken. Az asszony megölésével R. Szilvesztert vádolják.

Kardosné Gyurik Krisztinát 2013. szeptember 25-én találták holtan Soroksáron. Gyilkosa alulról levetkőztette, megerőszakolta, majd megfojtotta. A rendőrség évekig hiába kereste a tettest, ám végül DNS-vizsgálattal azonosították az épp börtönben ülő R. Szilvesztert, akinek a fegyintézetben őrzött tárgyai között megtalálták a futónő telefonját is.

(Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top