nlc.hu
Aktuális

Elutasították M. Richárd fellebbezését a Fővárosi Ítélőtábla

Elutasították a fellebbezését, M. Richárd egyelőre letartóztatásban marad

A Dózsa György úti baleset elsőrendű vádlottja a másodfokú eljárás befejezéséig rács mögött marad.

Elutasította a Fővárosi Ítélőtábla M. Richárd fellebbezését, és bűnismétlés veszélye miatt helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék letartóztatását elrendelő végzését, ami azt jelenti, hogy a Dózsa György úti baleset elsőrendű vádlottja a másodfokú eljárás befejezéséig letartóztatásban marad, írja a 24.hu.

M. Richárd letartóztatását még januárban rendelte el a bíróság, miután az újév első napján egy újabb bűncselekmény gyanúja miatt kellett intézkedni M. Richárddal szemben, amikor is a gyanú szerint az ismerőseivel drogozott az egyik V. kerületi étteremben megtartott szilveszteri bulin.

A férfit még 2020 szeptemberében négy év fogházra és négy év közügyektől eltiltásra ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság a két ember halálával járó 2017 májusában történt Dózsa György úti tragédia miatt azzal, hogy a büntetés kétharmada után bocsátható leghamarabb szabadon feltételesen. Az elsőfokú ítélet meghozatalát követően M. Richárd bűnügyi felügyeletbe került azzal, hogy engedély nélkül nem hagyhatja el Budapest és Pest megye közigazgatási területét.

Közben a nyomozó hatóság szabálysértési eljárást indított vele szemben, mert tavaly októberben engedély nélkül vezetett Budapest belterületén, egy hónappal pedig vádat emeltek ellene kétrendbeli hivatali vesztegetés, háromrendbeliközokirat-hamisítás, valamint bűnsegédként elkövetett közokirat-hamisítás miatt.

Varga Bea bírót hallgatja az elsőrendű vádlott M. Richárd az ellene és további két ember ellen a 2017 májusában a fővárosi Dózsa György úton történt halálos közúti baleset ügyében indított büntetőper tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon 2020. szeptember 30-án. A bíróság négy év fogházra ítélte első fokon és véglegesen eltiltotta a járművezetéstől M. Richárdot halálos közúti baleset gondatlan okozása, valamint garázdaság és könnyű testi sértés miatt

Varga Bea bírót hallgatja az elsőrendű vádlott M. Richárd az ellene és további két ember ellen a 2017 májusában a fővárosi Dózsa György úton történt halálos közúti baleset ügyében indított büntetőper tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon 2020. szeptember 30-án. A bíróság négy év fogházra ítélte első fokon és véglegesen eltiltotta a járművezetéstől M. Richárdot halálos közúti baleset gondatlan okozása, valamint garázdaság és könnyű testi sértés miatt. (Fotó: MTI/Mónus Márton)

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top