nlc.hu
Aktuális

Biztosítási összeg M. Richárd áldozata után

Kétmillió forintot ér M. Richárd áldozatának élete

A biztosító ennyit ajánlott a túlélő családnak fejenként, miután az özvegy óvatlanul aláírt egy papírt.
M. Richárd portréja

Első körben fejenként kétmillió forintot ajánlott fel a családtagoknak M. Richárd biztosítója, miután a férfi egy balesetben megölt egy 37 éves férfit. Azaz ennyit kapott volna az anya és az akkor egy éves, tíz hónapos gyereke – írja a Telex. Mindez a Kékfény riportjából derül ki. 

Királyné Babodi Éva a tragédia után csak másfél évvel tudta meg, hogy egyáltalán igényt tarthat kártérítésre, és három éve pereskedik azért, hogy a számára megfelelő összeget megkapja. Az özvegy a rendőrségen ugyanis annak idején szó nélkül írattak alá egy papírt arról, hogy van-e bármilyen polgárjogi igénye, és ő úgy válaszolt, hogy nincs. Azt mondta, abban a helyzetben azt sem tudta, miről van szó. Most bíróságon küzd a megfelelő összegért, a bírótól legutóbb nem kapott szót. Törvény szerint a nőnek kell bizonyítania, hogy tényleg szerette a férfjét és nehéz feldolgozni az elvesztését – így tudják forintosítani az érzelmi kárt. Sokan a gyász miatt nem pereskednek, ha nem megfelelő az összeg, sokan előre szégyellik magukat, félnek, hogy rossz színben tűnnek fel – mondta a nő ügyvédje.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top