nlc.hu
Életmód

Előállítással ért véget M. Richárd szilveszteri bulija

A rendőrök vetettek véget M. Richárd szilveszteri bulijának

A Fővárosi Főügyészség a bűnismétlés veszélye miatt a férfi letartóztatását indítványozza.

Az ATV információi szerint szilveszterkor a Dózsa György úti baleset elsőrendű vádlottjához köthető pizzázóban a rendőrök 10 embert állítottak elő kábítószer birtoklás miatt, és az egyik előállított maga M. Richárd volt. Megkeresésükre a BRFK megerősítette, hogy szilveszterkor bezárattak egy belvárosi vendéglátóhelyet, és valóban előállítottak 10 embert, az M. Richárddal kapcsolatos értesülésüket viszont nem erősítették meg, de nem is cáfolták.

Azóta azonban a Fővárosi Főügyészség kiadott egy közleményt arról, hogy a másodfokú ügyészség a Dózsa György úti balesetben részes egyik sofőr letartóztatását indítványozza. M. Richárd neve ugyan nem szerepel a szövegben, de az abban foglaltak alapján nem nehéz kitalálni kiről van szó.

Mint írják, a megalapozott gyanú szerint a férfi 2020. december 31-én többféle kábítószert szerzett meg és fogyasztott, és kábítószer birtoklásának vétsége miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Hozzáteszik, hogy a Fővárosi Főügyészség a bűnismétlés valós és fokozott veszélye miatt a férfi letartóztatását indítványozza. 

“Az újabb, szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekmény megalapozott gyanúja arra enged következtetni, hogy a vádlott szándékosan és kitartóan semmibe veszi a jogszabályokat, ettől a büntetőeljárás ténye és az enyhébb kényszerintézkedés sem tartja vissza.”

– írják.

 

 M. Richárd a Dózsa György úton történt halálos közúti baleset ügyében indított büntetőper tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon 2019. július 5-én.


M. Richárd a Dózsa György úton történt halálos közúti baleset ügyében indított büntetőper tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon 2019. július 5-én. (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Még több hír M. Richárdról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top