Aktuális

Lefizetéssel próbálhatta visszaszerezni jogosítványát M. Richárd

A Központi Nyomozó Főügyészség vádat emelt a férfi és két társa ellen.

A Dózsa György úti halálos baleset miatt első fokon négy évre ítélt M. Richárd a gyanú szerint a jogosítványa visszaszerzéséhez az újravizsgázás helyett lefizetéssel próbálkozott. A Központi Nyomozó Főügyészség kötelesség megszegésére és hivatali helyzettel visszaélésre irányuló hivatali vesztegetéssel, közokirat-hamisítással és vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedéssel vádolja őt és két társát, írja a hvg.hu.

Az ügyészség vádirata szerint a férfi jogosítványát 2016 áprilisában visszavonták, mert elérte a büntetőpontok határát. Ahhoz, hogy a vezetői engedélyét visszakapja, 6 órás előadást, feladatsort és forgalmi vizsgát kellett volna teljesítenie, azonban M. Richárd ehelyett inkább felkeresett egy hamis vezetői engedélyeket készítő férfit, akinek az egyik barátja – valótlanul – vezető beosztású rendőrre és a vizsgaközpontban dolgozó ismerősére hivatkozva 600 ezer forintért segítséget is ígért.

M. Richárd a jogosítvány visszaszerzéséért 300 ezer forint előleget adott neki, majd miután 2017. május 15-én a Dózsa György úton két halálos áldozattal járó balesetet okozott, újabb 600 ezer forintot fizetett jogosítványának visszaszerzéséért, és azért, hogy a hamis okmányt készítő férfi barátjának rendőr ismerőse kedvezően befolyásolja a baleset miatt indult büntetőeljárást. A közbenjárást ígérő azonban nem állt kapcsolatban rendőrrel, az átvett 900 ezer forintot sem adta át senkinek.

Varga Bea bírót hallgatja az elsõrendû vádlott M. Richárd az ellene és további két ember ellen a 2017 májusában a fõvárosi Dózsa György úton történt halálos közúti baleset ügyében indított büntetõper tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon 2020. szeptember 30-án. A bíróság négy év fogházra ítélte elsõ fokon és véglegesen eltiltotta a jármûvezetéstõl M. Richardot halálos közúti baleset gondatlan okozása, valamint garázdaság és könnyû testi sértés miatt. (Fotó:MTI/Mónus Márton

Varga Bea bírót hallgatja az elsõrendû vádlott M. Richárd az ellene és további két ember ellen a 2017 májusában a fõvárosi Dózsa György úton történt halálos közúti baleset ügyében indított büntetõper tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon 2020. szeptember 30-án. A bíróság négy év fogházra ítélte elsõ fokon és véglegesen eltiltotta a jármûvezetéstõl M. Richardot halálos közúti baleset gondatlan okozása, valamint garázdaság és könnyû testi sértés miatt. (Fotó:
MTI/Mónus Márton

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság – beismerés esetén – M. Richárdot 3 év 6 hónap, a közvetítőt 2 év, 5 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre, míg a hivatali kapcsolataira valótlanul hivatkozó elkövetőt egymillió forint pénzbüntetés és 900 ezer forint vagyonelkobzás mellett 4 év börtönbüntetésre ítélje.

Októberben egyébként ismét vezetésen kapták M. Richárdot, egy német rendszámú Mercedesszel bukott le. A rendőrség közlése szerint szabálysértési eljárás indult ellene.

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top