Aktuális

Négy év letöltendőt kapott a Dózsa György úti baleset okozója

A 2017-ben történt baleset ügyében most született meg az ítélet.

Első fokon 4 év letöltendő fogházbüntetésre és a vezetéstől való végleges eltiltásra ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság a Dózsa György úton még 2015-ben történt halálos kimenetelű közlekedési baleset elsőrendő vádlottját, M. Richárdot – írja Facebook oldalán a hamarosan induló Telex.hu

A volt indexesek új lapjának értesülései szerint M. Richárdot emellett – egy 2015-ös üggyel összefüggésben – garázdaság vétségében és könnyű testi sértés bűntettében is bűnösnek mondták ki. Az ügy harmadrendű vádlottja egy év tíz hónap felfüggesztett fogházbüntetést kapott, emellett egy évre őt is eltiltották a vezetéstől. 

Négy év letöltendőt kapott M. Richárd

M. Richárd 2019. július 5-én a bíróságon (MTI/Kovács Tamás)

Mint ismert, M. Richárd 2017. május 15-én a megengedett 50 helyett 130 km/órás sebességgel, jogosítvány nélkül vezetett a Dózsa György úton, ahol egy szabálytalanul kanyarodó másik autónak ütközött. A balesetben utóbbi jármű két utasa, egy 23 és egy 37 éves férfi meghalt, többen pedig súlyosan megsérültek. 

Az igazságügyi műszaki szakértő szerint M. Richárd vészfékezéssel elkerülhette volna a balesetet, ha 60-70 km/h sebességgel közlekedik. 

A tárgyaláson bemutatták azt a videófelvételt is, amelyről kiderült, hogy a balesetet megelőző pillanatokban M. Richárd épp magát videózta vezetés közben. 

További cikkeink a Dózsa György úti balesettel kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top