nlc.hu
Aktuális

Elrendelték M. Richárd letartóztatását

Eljött a pillanat, amiben már nem hittünk: elrendelték M. Richárd letartóztatását

A jogszabályokat sorozatosan megszegő, a letartóztatást mégis mindig megúszó M. Richárd szerencséje mostanáig tartott: a bíróság ma elrendelte a letartóztatását.

Utoljára akkor hallhattunk M. Richárdról, amikor szilveszter környékén híre ment, hogy tízfős drogbulit tartott egy pizzériában, és ez messze nem az első jogszabálysértése volt. Mindez leginkább azért szép, mert M. Richárdot első fokon, nem jogerősen már 4 év szabadságvesztésre ítélték a Dózsa György úti halálos gázolás ügyében, és a Fővárosi Ügyészség egy ideje már próbálja elérni a letartóztatását – írja a 444.

M. Richárd a tavaly szeptemberi tárgyalásán (fotó: MTI/Mónus Márton)

M. Richárd a tavaly szeptemberi tárgyalásán (Fotó: MTI / Mónus Márton)

A mostani tárgyalásán M. Richárd személyesen nem vett részt, mert koronavírus-fertőzött, de a távolmaradása ellenére a fővárosi törvényszék végre elrendelte a letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig, a bűnismétlés veszélyére figyelemmel. M. Richárd mostanáig csak bűnügyi felügyelet alatt állt, és bár végleg eltiltották a vezetéstől, de ez sem tartotta őt vissza attól, hogy újra volán mögé üljön és drogozzon. A férfit már azon is rajtakapták, hogy barátaival egy olyan konditeremben gyúrt, melynek a járványügyi korlátozások miatt zárva kellett volna tartania. A vádlott eddigi magatartása alapján az ügyészség jelezte, hogy a bűnügyi felügyeletet nem tartja elégségesnek, ezért is döntött a bíróság a letartóztatás mellett. A férfi védője bejelentette, hogy fellebbezni fog a döntés ellen.

Az M. Richárd-ügy további kényelmetlen részletei:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top