Aktuális

Szégyen: tanárok és szülők takarítják a fővárosi iskolát

A tanárok és a szülők kénytelenek takarítani az egyik budapesti iskolában, miután az utolsó takarító is felmondott.

Múlt pénteken felmondott az utolsó takarító is a budapesti, IX. kerületi Ferencvárosi Sport Általános Iskola és Gimnáziumban, azóta a tanárok és a szülők kénytelenek takarítani az osztálytermeket és a mellékhelyiségeket.

A tarthatatlan állapotokról beszámoló Index azt írja, már hetek óta takarítanak a pedagógusok az iskolában munkaidejükön túl, ezt találta ki átmeneti megoldásként az iskola addig, amíg az új takarítócég el nem kezdi a munkát. Az új cég viszont csak a téli szünet után, január 8-tól áll neki a takarításnak, ellenben tanítás jövő péntekig van, így erre a másfél hétre még a tanárok és a bevállalós szülők tartják tisztán az iskolát.

Az iskola fenntartója, a Klik egy közleményt adott ki az ügyben:

„Az intézményt fenntartó Belső-Pesti Tankerületi Központ a biztonságos működés érdekében takarító céget bízott meg a feladat ellátására, amely már a téli szünetben elkezdi a munkát, de addig is megoldott a takarítás az iskolában.”

Az Index kereste a Kliket, hogy többek között megtudja, mit értetett az alatt, hogy megoldott a takarítás az iskolában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top