Aktuális

Fatolvajok keresztezhették a soroksári nő útját, mielőtt gyilkosság áldozata lett

A nyomozó hatóság ingyenesen hívható, anonimitást garantáló „Telefontanú” vonalán jelentkezett valaki, miután a rendőrség biztonsági kamerás felvételeket osztott meg arról az estéről, amikor Soroksáron meggyilkolták Gyurik Krisztinát. A tanú szerint fatolvajok keresztezhették aznap este a nő útját.

Néhány nappal ezelőtt – és négy évvel a gyilkosság után – a rendőrség közzétett egy videót, amelyen biztonsági kamerák felvételei láthatók. Közös bennük, hogy mindegyik akkortájt és azon a környéken készült, amikor és ahol Gyurik Krisztinát, a soroksári futónőt megölték.

A Bors szerint a videó talán feljavítja a lehetséges szemtanúk emlékezetét, akik a nyomozó hatóság ingyenesen hívható, anonimitást garantáló „Telefontanú” vonalán adhatnak át értékes információkat. Az egyik ilyen tanú nyilatkozott most a Borsnak, akinek egy ismerőse a gyilkosság estéjén látott egy fehér színű, koszos furgont, hasonlót, mint amilyen a rendőrség videójában is szerepel. Az ismerős szerint három személy utazott a kocsiban, akiket a környéken fatolvajként emlegetnek. Állítólag a lapnak nyilatkozó ismerőse még a furgon rendszámát is feljegyezte.

Könnyen lehet, hogy keresztezték Krisztina útját, és kötözőzsineg is biztosan volt náluk. Nem tudom, hogy ez mennyire értékes információ, ezt a nyomozóknak kell eldönteniük, de úgy éreztem, mindenképp értesítenem kell őket. Az ismerősöm nem mert telefonálni, tehát én hívtam fel a Telefontanú vonalat” – magyarázta az informátor, aki hozzátette: az általa leírt személyek tevőlegessége egy DNS-vizsgálattal könnyen ellenőrizhető.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top