Aktuális

Videót adott ki a rendőrség a soroksári futónő meggyilkolása kapcsán

A soroksári emberölés ügyében várja szemtanúk jelentkezését a rendőrség, ezt elősegítendő egy biztonsági kamerák felvételeiből összevágott videót is közreadtak. Az áldozat férje nem érti, miért csak most, négy évvel a gyilkosság után került nyilvánosságra a videó.

Kardosné Gyurik Krisztinát 2013. szeptember 25-én este gyilkolták meg Soroksáron, miután futni indult. Azóta sem tudni, ki követte el az emberölést. A rendőrség szerdán egy videót adott közre, amelyen a gyilkosság napján készült biztonsági kamerás felvételek láthatók. Ennek alapján a rendőrség többek között várja annak a „40 év körüli, vékony testalkatú, kék szemű, szemüveges, hiányos felső fogazatú, őszes-barna haját copfban viselő férfinak a jelentkezését”, aki négy évvel ezelőtt, szeptember 25-én is megfordult a Felső Dunasor 1. szám alatti hotelben (ez a videón is látszik). Továbbá a videón szereplő kerékpárosok és különböző autók vezetőinek a jelentkezését is várják (részletes lista itt). 

A soroksári emberölés kapcsán újabb szemtanúkra van szüksége a rendőrségnek, az ötmillió forint nyomravezetői díjat továbbra is fenntartják.

Az áldozat férje, Kardos Lajos megszólalt a videó nyilvánosságra hozatalával kapcsolatban, nem érti ugyanis, hogy miért kellett ennyit várni ezzel. A Blikknek a következőképpen nyilatkozott: „Bevallom, dühös lettem, amikor megláttam, hogy négy év után ilyen felvételeket mutatott be a rendőrség. Ideges vagyok, hiszen nem értem, miért kellett erre ennyi évet várni. Talán, ha hamarabb megteszik ezt, már meglenne Kriszti gyilkosa. Így már kevés esélyt látok rá, de persze, a remény szikrája mindig megmarad.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top