Aktuális

Letiltotta a GVH az Orangeways weboldalát

Ideiglenesen letiltotta a Gazdasági Versenyhivatal az Orangeways honlapját, a társaságnak fel kell függesztenie a jegyértékesítést, és fel kell hagynia a személyszállító tevékenységgel.

Vizsgálatot indított a Gazdasági Versenyhivatal az Orangeways márkanév alatt kereskedelmi gyakorlatot folytató vállalkozásokkal szemben, mert a cégek vélhetően nem rendelkeznek a személyszállításhoz szükséges engedélyekkel.

Amíg a hatósági vizsgálat tart, addig a GVH ideiglenesen felfüggesztette a www.orangeways.hu honlapon zajló jegyértékesítést és megtiltotta a cégeknek a személyszállítást.

MTI Fotó: Mészáros János

A versenyfelügyeleti eljárás során a GVH megállapította, hogy az ideiglenes intézkedés elrendelésének feltételei fennállnak, így 

  • a fogyasztói panaszok és a különböző hatóságok jogerős intézkedései alapján megalapozottan valószínűsíthető a jogsértő kereskedelmi gyakorlat,
  • az ideiglenes intézkedést a fogyasztók további érdeksérelmeinek elkerülése indokolja,
  • a kereskedelmi gyakorlat folytatása veszélyeztetné a gazdasági versenyt, valamint
  • megállapítható, hogy az intézkedés halaszthatatlan, és más módon eredményesen nem biztosítható a fogyasztók további anyagi veszteségeinek elkerülése.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top