Aktuális

Szorít a határidő, mielőbb szabadulj a régi 20 ezresektől!

Alig tíz nap maradt arra, hogy fizessünk a régi típusú 20 ezres bankjegyekkel. Utána sem kell kétségbeesni, de több utánajárással jár a beváltás.

Már csak 10 napig, azaz 2017. december 31-éig fizethetünk a régi 20 ezer forintos bankjegyekkel, mert a Magyar Nemzeti Bank az év végén bevonja őket a forgalomból – írja az Adózóna.

2018. január 1-jétől már csak a két évvel ezelőtt forgalomba hozott, új 20 ezresekkel lehet fizetni. A kereskedők jövőre nem kötelesek elfogadni a régi bankjegyeket, de az sem veszíti el a pénzt, akinél a határidő után is marad régi 20 ezres.

A régi bankjegyeket még 3 évig minden bank- és postafiókban átváltják újra. Aki esetleg még erről is lemaradna, az 20 évig, azaz 2037. december 31-ig a Magyar Nemzeti Bank lakossági pénztárában cserélheti újra a régi 20 ezrest.

A bankjegyek cseréje mostanáig elég jól haladt, decemberben a forgalomban lévő 20 ezreseknek már csak 4 százalékát tették ki a régiek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top