nlc.hu
Aktuális

Lesz 30 ezres bankjegy?

Kiderült, jön-e a 30 ezres bankjegy

Megszólalt a Magyar Nemzeti Bank.
bankautomata

A Magyar Nemzeti Bank statisztikái azt mutatják, hogy az infláció és ezzel összefüggésben a reáljövedelmek csökkenése a készpénzhasználati szokásokra is hatással van. Az Index utánajárt annak, hogy vajon mikor romlik annyit a pénzünk, hogy az ötforintos távozik, ám egy nagyobb címlet megjelenik.

Kiderült, az elmúlt években az 5 forintosok aránya a forgalomban lévő érmék összetételében nem változott. Aktívan részt vesznek a készpénzforgalomban és nem figyelhető meg az 1 és 2 forintosok bevonása előtt tapasztalt nagyarányú forgalomból történő kicsapódás. Emiatt nincs napirenden az 5 forintosok bevonása – közölték a jegybanknál.

Az MNB a forintbankjegyek és -érmék címletstruktúrájának kialakításában és fenntartásában is kulcsszerepet játszik. A portál megtudta, hogy a közeljövőben nem tervezik a 30 ezer forintos vagy egyéb más, új bankjegy bevezetését, azaz egyhamar nem érkeznek a jelenleginél nagyobb címletek.

Kiemelt fotó: illusztráció, MTVA/Bizományosi: Róka László 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top