Aktuális

Elfogták a népligeti gyilkost, aki beismerte tettét

A 29 éves budapesti férfi beismerő vallomást tett. A rendőröket egy hasonló körülményeket között történt bűnügy vezette nyomra.

A rendőrség elfogta azt a férfit, akit a budapesti Népligetben tavaly októberben elkövetett gyilkosság elkövetésével gyanúsítanak – jelentette be a főváros rendőr-főkapitánya. Bucsek Gábor közölte, a 29 éves S. Krisztián budapesti lakos beismerő vallomást tett.

A rendőr vezérőrnagy felidézte: tavaly októberben egy járókelő holttestet talált a főváros X. kerületében, a Népliget bokros részén. A rendőrök megállapították, hogy az elhunyt nőt megölték.

Az ügy felderítésére felállított nyomozócsoport mintegy 200 bűnjelet rögzített és több mint 4 ezer embert hallgatott ki. Végül az idén december 14-én – a Népligetben történt bűnügyhöz hasonló körülmények között – ugyancsak a főváros X. kerületében történt bűncselekmény vezetett nyomra, amelynek során egy férfi súlyosan bántalmazott egy 55 éves nőt.

Az eset nyomán beszerzett kamerafelvételeknek köszönhetően sikerült azonosítani a támadót, akit december 20-án elfogtak. A férfi kihallgatása során mindkét bűncselekményt beismerte.

A Népligetben történt gyilkosság áldozata egy három gyermeket nevelő, 40 éves asszony volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top