Aktuális

Szalay Gyöngyi a lábát fájlalta napokkal a tragédia előtt

A hétszeres világbajnok vívó férje szerint lehetséges, hogy felesége lábában egy vérrög alakult ki, és ezért vesztette el az életét december 30-án.

Egyelőre képtelen felfogni Horváth Ernő, hogy elveszítette a feleségét, akivel 26 éve házasodtak össze. A hétszeres világbajnok, olimpiai bronzérmes párbajtőrvívó, Szalay Gyöngyi december 30-án egy tapolcai kolbásztöltő versenyen lett rosszul, és a gyors beavatkozás ellenére sem tudták megmenteni az életét.

A Blikk azt írja, az eset megrázta a tapolcaiakat, a városban törölték a szilveszteri mulatságot, és több százan gyújtottak mécseseket, így emlékezve a Balaton Vívóklub vezetőjére, a település volt önkormányzati képviselőjére.

Szalay Gyöngyi férje azt mondta, leírhatatlan fájdalmat jelent felesége elvesztése, de nemcsak neki, hanem az egész családnak, különösen a 73 éves édesanyjának.

Horváth Ernő azt is elmondta, hogy a tragédiát megelőző napokban feleségének fájt a vádlija, mondta is neki, hogy pihenjen, ne erőltesse a lábát. Ám sohasem panaszkodott, minden felkérésnek, meghívásnak eleget tett, ezek közé tartozott a kolbásztöltő verseny is.

Valószínűleg vérrög alakult ki a lábában, ez vezetett a trombózishoz. Pontos magyarázatot azonban majd csak a patológiai vizsgálat ad.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top