Aktuális

Szalóki Ági kegyelmet kér a börtönre ítélt Geréb Ágnesnek

Szalóki Ági hosszú Facebook-posztjában fejtette ki véleményét azzal kapcsolatban, hogy a minap a Fővárosi Ítélőtábla két év fogházbüntetésre ítélte Geréb Ágnes szülésznőt. Szalóki óv attól, hogy a Geréb-ítélettel szembeni ellenérzések orbánozásba és kommunistázásba forduljanak, és kegyelmet kér a köztársasági elnöktől.

Geréb Ágnes ügyében Orbánozni meg kommunistázni teljes tévedés. Zsákutca. Önbecsapás” – kezdi szenvedélyes hangvételű posztját Szalóki Ági énekesnő. Szerinte teljesen fölösleges a mostani vagy a korábbi kormányokra kenni az Ítélőtábla ítéletét azoknak, akik szerint igazságtalan, hogy Geréb Ágnest börtönbe küldik. Szalóki szerint mindazok, akik úgy gondolják, hogy az egészségügyben, ezen belül a szülészet-nőgyógyászat területén a pártpolitika diktál, tévednek. „Szemléletbeli különbség osztja meg a közvéleményt Geréb Ágnes és az otthonszülés ügyében, amelynek nincs köze pártpreferenciához” – fogalmaz. 

Az énekesnő szerint a Geréb Ágnes elleni ítélet alkalmat ad arra, hogy a politika fölé emelkedve az egész ország együtt álljon ki „a hazai szülészet-nőgyógyászat szakmai és erkölcsi megújulásáért, a rendszer átvilágításáért és reformjáért”, hogy végre tiszta vizet önthessünk a pohárba. Ugyanakkor hozzáteszi azt is, hogy Geréb az elmúlt évek során eleget bűnhődött a hibáiért, éveket húzott le házi őrizetben, volt börtönben, sok évre eltiltották a foglalkozása gyakorlásától. 

Szalóki úgy véli, hogy a bába vétkeit kettős mérce szerint ítéli meg a bíróság, az orvostársadalom és a közvélemény. „Addig, amíg legális, hogy más szülész-nőgyógyászok kórházi keretek közt mulasztanak, és következmények nélkül követhetnek el újra meg újra súlyos szakmai hibákat, amíg legális, hogy intézményi pozíciójukat kihasználva adózatlan tegyenek szert évi több millió forintra, addig nincs igazság, csak hazugság, megalkuvás és önkényesség.”

Az énekesnő posztja végén Áder János köztársasági elnöktől és Trócsányi László igazságügyi minisztertől kegyelmet kér Gerébnek. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top