Aktuális

Újabb olimpiai bajnok tornász árulta el, hogy zaklatták

Simone Biles négyszeres olimpiai bajnok amerikai tornász azt mondta, hogy őt is zaklatta Larry Nassar sportorvos.

Twitter-oldalán számolt be Simone Biles négyszeres olimpiai bajnok amerikai tornász arról, hogy Larry Nassar sportorvos őt is zaklatta, de már nem fél a történteket nyilvánosságra hozni. Ő is a „számos túlélő” egyike – írta. Biles előtt már olyan neves, olimpiai bajnok tornászok számoltak be Nassar szexuális zaklatásáról, mint Aly Raisman, Gabby Douglas és McKayla Maroney.

A tízszeres világbajnok tornásznő a sportorvos magatartását „teljes egészében elfogadhatatlannak, undorítónak és gyalázatosnak” nevezte, különösen egy olyan személytől, akiről azt mondták neki, hogy „megbízhat benne”.

3 of my favorite things: G-Eazy, Pizza & Momma Biles 🖤

Simone Biles (@simonebiles) által megosztott bejegyzés,

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, Larry Nassar amerikai sportorvos több mint két évtizeden át dolgozott a tornaszövetségnek és a Michigan Állami Egyetemnek. Az 54 éves Nassart decemberben a maximálisan kiszabható, hatvanéves börtönbüntetésre ítélték gyermekekről készült pornográf felvételek birtoklása miatt, és már megkezdte büntetésének letöltését.

Nassart – aki novemberben bűnösnek vallotta magát, és beismerte a többrendbeli szexuális zaklatást – legalább 125 lány és fiatal nő szexuális zaklatásával vádolták meg, ebben az ügyben még ezután várható döntés.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top