Aktuális

Kolozsvári edző birtokán is zaklathatta Nassar a tornászokat

Befejezte az edzői pályafutását és bezárta amerikai edzőközpontját Károlyi Béla, aki sikerre vitte a tornasportot az Egyesült Államokban. Károlyit a tornászlányokat szexuálisan zaklató Larry Nassar botránya sodorta magával, mert a perverz doktor a Karolyi Ranchen is molesztálta a lányokat.

Tegnap 175 évre ítélték Larry Nassart, aki az amerikai tornaszövetség sportorvosaként legalább 160 fiatal lányt zaklatott szexuálisan. A botrányba belebukott a világhírű tornaedző, az erdélyi származású Károlyi Béla is, aki 35 év után kénytelen volt felhagyni az edzősködéssel.

Károlyi bezárta Károlyi Ranchet, ahol évtizedekig edzett az amerikai tornászcsapat szigorú körülmények között. Pont e szigorú körülmények miatt indítottak nyomozást most az edzőközpont ellen, mert több lány is azt vallotta, Nassar ott molesztálta őket.

Károlyi Béla magyar származású amerikai tornászedző az M4 Sport – Az Év sportolója gálán a Nemzeti Színházban 2016. január 14-én | MTI Fotó: Kovács Tamás

Károlyi Béla és felesége egészen a botrány 2015-ös kirobbanásáig semmit sem tudott a zaklatásokról – mondta a pár ügyvédje a People magazinnak. Károlyit soha senki sem vádolta meg zaklatással, viszont terhére róják, hogy az edzőközpontban olyan körülményeket és légkört teremtett, ami megkönnyítette a szexuális ragadozó dolgát.

Buzzfeed

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top