Aktuális

Óvodások szeme láttára vágtak fel egy disznót

Színpadon, fehér köpenyben, több száz kisgyerek szeme előtt bontottak szét egy disznót egy kínai óvodában.

Több száz óvodás előtt dolgoztak fel egy disznót egy kínai óvodában. A sertést az intézmény alapítója fehér köpenyben, mintegy 600 izgatott kis óvodás előtt, színpadon állva bontotta darabokra, miközben részletesen beszélt arról, hogy éppen mit is csinál.

A helyi sajtóbeszámolók szerint az igazgató azért döntött a nyilvános ízekre szedés mellett, mert így szerette volna a kisgyerekeknek átadni a kínai újév hangulatát, valamint a hasznos anatómiai ismereteket.

Huang Fengli, az óvoda igazgatója azután, hogy az eseményről készült felvételek bejárták a helyi közösségi médiát, megjegyezte: a szülőket előre értesítették, hogy mit terveznek, és senki sem ellenkezett. Szerinte a gyerekeket egyáltalán nem traumatizálta a látvány, hiszen a disznóvágás mindennapos dolognak számít a környéken. Különösen újévkor, amikor hagyományosan egy disznó leölésével köszöntik az új esztendőt.

A disznó szakszerűen feldolgozott húsa végül az óvoda konyhájára került – írja a Straits Times.

Pár hete hasonló, hazai vonatkozású hírt adtunk közre: egy tapolcai iskola udvarán tartottak disznóvágást, amin az iskola diákjai fakultatív módon részt is vehettek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top