Aktuális

Sötét, szexista bunkósággal viccelődött a „keresztény” képviselő

Vicces fiú ez a Rétvári Bence, szereti megnevettetni a közönségét. Az már lényegesen szomorúbb, hogy milyen poénokkal gondolja ezt kivitelezni. De hát mit várjunk egy olyan embertől, aki ország-világ előtt szokta szemen köpni azokat az elveket, amikben – elvileg – hisz?

Jó reggelt! Azt gondoltad, hogy abban az évben, amikor a nők világszerte elkezdték hallatni a hangjukat – hogy esetleg őket is ideje volna emberszámba venni –, akkor a különféle vezető pozícióban lévő férfi politikusok egy picikét magukba szállnak, és esetleg visszavesznek a titkárnőt seggen csapkodó, a nőket leginkább szülő- és vacsorafőző háztartási gépnek tekintő tempóból? Engedd meg, hogy egy animált giffel válaszoljak erre a kérdésre:

Tegnap került elő a Mezőtúr Városi Televízió által készített felvétel, amelyen ez a Rétvári Bence nevű politikus a menekültek befogadásának problémáival olvasztotta a közönség agyát. Ebbe a témába most bele sem megyek, szomorú úgy, ahogy van. Na de ahogyan Rétvári ügyesen összekapcsolta a menekültkérdést a nő helye a konyhában-retorikával, azt valószínűleg tanítani fogják az antifeminista kurzusokon.

De kis vicces fiú vagy te, Bence… (Fotó: Twitter)

Mint említettem, az úgynevezett emberminisztériumban, vagyis az Emberi Erőforrások Minisztériumában államtitkári minőségben dolgozó Rétvári ilyen vicceskedő srác. Erről árulkodik többek között a Twitter-fiókja is, ahol önmagát Geszti Péter-i magasságokba emelve államtwittkárként mutatja be. Ez még a kisebbik baj lenne, jómagam is kedvelem a szóvicceket, bár ez itt kissé olyan, mintha egy modoros nyugdíjas próbálna viccelődni az unokája tinédzser barátaival. Az már jóval problémásabb, hogy ez a szentéletű férfiú, aki a szűzies keresztyéni szellem jegyében politizál, nem feltétlenül a felebaráti szeretet és az elfogadás hangján beszél az embertársairól…

Neki is hajlékony a gerince, de legalább cuki…

Most, hogy nagyjából felvázoltuk, milyen ember is Rétvári Bence, talán annyira nem meglepő – bár továbbra is rendkívül szomorú –, hogy az említett mezőtúri fórumon ennek a stréber osztályelsőre hajazó nyikhajnak sikerült sommás véleményt mondania a nőkről. Röviden összefoglalva egyetlen mondattal sikerült bemutatnia, hogy a nőket nem tartja többre, mint afféle egzotikus háziállatokat, akiket amúgy dekoratíve tartanak a férfiak otthon, de azért csak óvatosan, vigyázva, nehogy az engedelmes fehérnépnek túlságosan kinyíljon a csipája.

Azt mondta ugyanis ez a bazári alfa-hím, hogy pár ezer menekült befogadása azért nem lehet megoldás, mert ha egyszer ezt a lépést megtesszük, átszakad a gát, és megállás nélkül ömlenek majd ide a nemzetrontó migránsok. Álláspontját nyomatékosítandó, ezek után – az alábbi videón 1:01:40-től – azért egy közérthető hasonlattal is élt, hogy biztosan átmenjen az üzenet:

ha egyszer a férfi a bukszát átengedi az asszonynak, hogy ő költi, nem lehet visszakapni, kész.

Tetszik érteni, Rétvári eleve onnan indul, hogy a buksza a FÉRFI kezében van, az ASSZONY ahhoz nem juthat hozzá, legfeljebb apa dob neki időnként egy kis költőpénzt, hogy vegyen magának valami szépet. Ha pedig a férfi elkövetné azt a hibát, hogy megengedi az asszonyállatnak, hogy rátegye a csinosra manikűrözött mancsát a tárcára, akkor vége a világnak, mert a nő az már csak olyan, hogy ilyenkor beszabadul a plázába, sopikázik, amíg apa pénztárcája bírja. Persze mindezt annak a kormánynak a színeiben sikerült kifejtenie, amelynek miniszterei között egyetlen nő sincsen

Ezek szerint az fel sem merül ennek a teszkógazdaságos Adonisznak a fejében, hogy egy nőnek – uram, segíts! – esetleg lehet saját pénze, saját keresete. Persze, hogy nem, hiszen ez implikálná, hogy a nőnek esetleg agysejtjei, sőt, elborzasztó, de esetleg SAJÁT GONDOLATAI is lehetnek. Hát belegondolni is riasztó, nem igaz? Mi lesz a következő, netán szavazati jogot akarnak ezek a némberek? Egyenlő béreket? Te jó isten, esetleg mámeg majd felszólalnak, hogy esetleg nem kéne utánuk füttyögni az utcán, meg alájuk nyúlni a tömött buszon?

Rétvári retorikája fájóan ismerősen cseng a legtöbb nő számára. Hasonló mondatok hangzanak el, amikor a férfiak összeülnek meccset nézni, és kitárgyalják a női sofőröket, megbeszélik, hogy az ismerősi körből melyik csaj dugható, és melyik nem, illetve sörhabos röhögések közepette összekacsintanak, hogy minek ment oda a miniszoknyás kiscsaj, aki most azért vernyog, mert megerőszakolták egy szombati buli után.

Bence, nagyon nem lesz ez így jó…

Pontosan ezt a szellemiséget képviseli ez az egyetlen mondat, ami pedig még szomorúbb benne, az az, hogy Rétvári ezt csak úgy bájdövéj dobta be az egyébként teljesen más témáról szóló agymenésében. Afféle humorbombaként, hadd röhögjön a közönség. Fel sem fogja, hogy egy ilyen megjegyzéssel az általa is képviselt nőket tapossa vissza abba a patriarchális pocsolyába, ahonnan éppen igyekeznének kikecmeregni.

Ezek után pedig nem sül le a bőr a képéről, amikor megoszt Twitteren és a Facebook-oldalán egy (jegyezzük meg, nem magyar, hanem angol nyelvű) videót, ami fölé van arca odaírni, hogy: „Tisztelet a nagymamáknak!”

Csak a pénztárcádat oda ne add a nagyiknak, Bence, mert el fogják verni a férfias melóval megkeresett pénzedet…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top