Aktuális

Négy férfi elkábított és megerőszakolt egy kolumbiai turistát Érden

Négy férfi nyolc évvel ezelőtt Érden elkábított és megerőszakolt egy Németországban tanuló, Magyarországra látogató kolumbiai nőt. Az elkövetőket 10-12 év fegyházra ítélték első fokon.

A négy vádlott a nem jogerős ítélet szerint az autóstoppal utazó nő ellen szexuális erőszakot követett el, valamint megsértették a személyi szabadságát. A kolumbiai egyetemista egynapos városnézésre érkezett Budapestre 2010. április 10-én, majd – idegenrendészeti ellenőrzése után – Pozsonyba akart utazni, de a népligeti autóbuszállomásról aznap már nem indult járat, ezért autóstoppal kelt útra.

A nőt a vádlottak vették fel a kocsijukba, és azt ígérték neki, hogy 50 euróért elviszik Pozsonyba. Ehelyett Érdre autóztak vele, ahol elkábították. A város külterületén egyikük a nővel a gépkocsiban közösült, a másik két vádlott egyéb dolgokra is kényszerítette. Ez után a XI. kerületbe vitték, és ott magára hagyták a nőt – írja közleményében a törvényszék.

A bíróság a vádlottakat bűnösnek találta, és mindegyiküket fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte; az első- és a másodrendű vádlott 12 évet, a harmadrendű 10 évet kapott, továbbá 10 évre eltiltották őket a közügyektől. Negyedik társukat mint bűnsegédet 2 éves, 5 év próbaidőre történő felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta a bíróság, és elrendelte pártfogói felügyeletét.

Az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a vádlottak és védőik fellebbeztek az ítélet ellen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top