Aktuális

Ez történik ma, James Dean szülinapján

Budapesten csütörtök reggel 07:03-kor kel fel a Nap, és 16:53-kor nyugszik. James Dean szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

 

2018. II. 8.

Ezen a napon:

1587-ben I. Erzsébet angol királynő kivégezteti I. (Stuart) Máriát, a skótok királynőjét. 1607-ben a gyulafehérvári országgyűlés erdélyi fejedelemmé választja Rákóczi Zsigmondot. 1931-ben James Dean szülinapja.  1949-ben a „magyar népbíróság” életfogytiglani börtönre ítéli Mindszenty József hercegprímást. 2009-ben Veszprémben gyilkos bandatámadás áldozatává válik a város kézilabdacsapatának három tagja: a román Marian Cozmát halálra szurkálják, a szerb Žarko Šešum és a horvát Ivan Pešić súlyos, életveszélyes sérülésekkel kerül kórházba.

James Dean, amerikai színész

James Dean, amerikai színész

A nap mottója:

Az oktatás a leghatékonyabb mód arra, hogy szembeszálljunk a szegénységgel és az erőszakkal, sőt arra is, hogy megbirkózzunk olyan összetett problémákkal, mint a terroristacsoportok felszámolása és az erőszakos hadurak visszaszorítása.

Garri Kaszparov

Névnap:

Február nyolcadika Aranka, Arina, Bagamér, Effi, Elfrida, Janek, János, Jeromos, Jutas, Jutocsa, Szelemér és Zsaklin napja.

Február nyolcadikán született:

James Dean színész, Nick Nolte színész és Szulák Andrea színésznő.

Időjárás:

Borult lesz az ég, és országszerte várható további csapadék: a Nyugat-Dunántúlon havazás, havas eső, eső egyaránt eshet, másutt nagyrészt esőre kell számítani, amelyet késő délutántól nyugat felől a középső országrészben havas eső, hó válthat fel – miközben gyengül, lassan szűnik a csapadék. Az északnyugati, északi szél néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 7 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top