Aktuális

Trump ügyvédje elismerte, hogy fizetett az elnököt fenekelő pornósztárnak

Donald Trump ügyvédje elismerte, hogy több mint százezer dollárt fizetett a hallgatásáért egy pornósztárnak, akivel még 2006-ban volt viszonya a leendő elnöknek.

Michael Cohen, aki már hosszú ideje Donald Trump ügyvédje, közleményben ismerte el, hogy 2016-ban 130.000 dollárt (közel 33 millió forintot) fizetett ki Stormy Daniels pornószínésznőnek, aki korábban azt állította, hogy 2006-ban viszonya volt Donald Trumppal, aki akkor már legalább egy éve feleségül vette a jelenlegi first ladyt, Melania Trumpot – írja a Financial Times.

A beismerésre most azért lehetett szükség, mivel felmerült, hogy a hallgatási pénzt esetleg a Trump-kampány költségvetéséből fizették ki. Ha ez igaz lenne, az tiltott kampánykiadásnak minősülne, ami jogi szempontból hátrányosan érinthetné az USA 45. elnökét.

Stormy Daniels a 2018-as Adult Video News (AVN) díjátadóján (Fotó: Getty Images)

Cohen, aki korábban tagadta, hogy Trump szexuális kapcsolatot folytatott volna Danielsszel, most kiadott közleményében azt írja: „2016-ban, egy privát tranzakció keretében, saját vagyonomat felhasználva fizettem 130.000 dollárt Stephanie Cliffordnak (Daniels polgári neve – a szerk.). Sem a Trump Organization, sem a Trump-kampány nem volt részese ennek a tranzakciónak, és sem közvetlenül, sem közvetve nem térítették vissza számomra ezt a kiadást. A Ms. Cliffordnak eljuttatott fizetség törvényes volt, és nem tekinthető kampánykiadásnak, sem kampány-hozzájárulásnak, semmilyen formában.”

Az összeg kifizetésére a lap értesülései szerint azután került sor, hogy Daniels tárgyalásokat kezdett az ABC tévécsatornával, hogy beszámoljon az akkor még republikánus elnökjelölt Trumppal folytatott viszonyáról.

Cohen nem győzte hangsúlyozni, hogy a tranzakcióval kapcsolatban teljesen alaptalanok azok a feltételezések, hogy a kampánnyal összefüggő kiadásról vagy a Trump-kampány bármilyen támogatásáról lett volna szó. Ugyanakkor az ügyvéd egyetlen szóval sem cáfolta, hogy a kifizetésre azért került sor, hogy Daniels ne hozza nyilvánosságra a Trumppal folytatott viszonyának részleteit.

Daniels a közelmúltban maga is tagadta, hogy szexuális kapcsolata lett volna Trumppal, annak ellenére, hogy nemrég napvilágot látott egy igen részletes levelezés, amely a 2009-ben politikai pályára készülő pornós tanácsadói között zajlott le. A levelekből kiderült, hogy Daniels elmondta a tanácsadóinak, hogy Trump azt kérte tőle, hogy a nő a Forbes magazin egyik számával fenekelje el.

Az ügyvéd közleményéből egyébként egyetlen információ hiányzik, mégpedig az, hogy pontosan miért fizetett ekkora összeget a pornósnak, ha korábbi állítása szerint Donald Trumpnak nem volt vele szexuális kapcsolata.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top