Aktuális

Nem akart főbérlője macskájával élni, így kidobta a harmadikról

Állatkínzás miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt egy nőt a bíróság.

Kidobott egy macskát az egyik jászberényi társasház harmadik emeleti erkélyéről egy negyvenes éveiben járó nő, akit állatkínzás bűntette miatt 1 év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Jászberényi Járásbíróság.

A Szolnoki Törvényszék tájékoztatása szerint az asszony bérlőként lakott a harmadik emeleti társasházi lakásban, ahol rajta kívül a lakás tulajdonosa és annak 11 éves macskája élt. A bérlőt már a beköltözéstől fogva zavarta a cica, és többször szóvá is tette a főbérlőnek, hogy miért lakik velük. 

Képünk illusztráció

Mivel a macska önszántából nem költözött el, így a nő 2016. augusztus 24-én délután hat óra körül kidobta az erkélyről az állatot. Azt nem tudni, hogy a cica talpra érkezett-e, mindenesetre túlélte a zuhanást, viszont belső sérüléseket és lábzúzódást szenvedett. A törvényszék megjegyzi, hogy a háromemeletnyi zuhanást túlélt macska elviselhetetlen fájdalmait a sérüléseit ellátó állatorvos fájdalomcsillapítással enyhítette.

Az asszonyt az állatnak különös szenvedést okozva elkövetett állatkínzás bűntettében mondta ki bűnösnek a Jászberényi Járásbíróság, amiért 1 év, végrehajtásában 2 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top