Aktuális

Vandálok gyújtogattak a Lehel téri templomnál – fotó

Ismeretlenek felgyújtották a Lehel téri templom egyik külső tárolóját, a tűz a templom tetőszerkezetére is átterjedt. Az anyagi kár jelentős.

Nehéz éjszakán van túl a budapesti Lehel téri Árpád-házi Szent Margit templom, ahol ismeretlenek az éjjel felgyújtották az egyik külső tárolót, és a lángok a templom tetőszerkezetét is elérték. Szerencsére a tűzoltók gyors és szakszerű munkájának sikerült idejében megfékeznie a lángokat, az anyagi kár azonban így is jelentős.

Forrás: 24.hu

„A templomot a tűz elhárítása után alaposan átszellőztettük, majd reggel fél 7-kor rendben megnyitottuk a hívek előtt. A reggeli szentmisén több mint ötvenen adtunk hálát a Jóistennek, hogy megóvott minket a nagyobb bajtól, és együtt imádkoztunk a tettesek jó útra téréséért. A füstszag még érezhető, ezért híveink megértését kérjük” – mondta a 24.hu-nak Monostori László, a Lehel téri templom plébániai kormányzója.

Elmondta azt is, hogy az éjszaka folyamán a templomkert temetőjében is vandalizmusra utaló jeleket találtak, és három, a templom kertjében parkoló gépkocsit is feltörtek, a tűzeset kapcsán is joggal merül fel a szándékos gyújtogatás gyanúja.

A lap értesülése szerint a tűzeset miatt nyomozást indított a rendőrség.

Címlapkép: MTVA bizományosi / Balatoni József

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top