Aktuális

Soroksári gyilkosság: a rendőröknek sem nyilatkozik a gyanús furgont látó szemtanú

Az anonimitást garantáló vonalon is csak közvetítővel mert jelentkezni.

A rendőröknek sem fedi fel magát az a szemtanú, aki a soroksári futónő meggyilkolásának estéjén látott egy gyanús furgont, amely keresztezhette az áldozat, Gyurik Krisztina útját – számolt be róla a Bors Online.

A lap még decemberben szerzett tudomást róla, hogy valaki egy gyanús fehér furgont látott a helyszínen. A tanú vallomása egybecsengett azzal a rendőrségi felhívással, miszerint térfigyelő kamerák rögzítették a furgont, és az utasok jelentkezését várják.

Az ügyet bonyolítja, hogy a nyomozó hatóság ingyenesen hívható, anonimitást garantáló „Telefontanú” vonalán nem maga a szemtanú, hanem annak ismerőse jelentkezett, aki a közvetítő szerepét vállalta magára az ügyben. Ismerőse ugyanis túlságosan félt ahhoz, hogy maga nyilatkozzon. Vallomásából az derült ki, hogy három személy utazott a kocsiban, akiket a környéken fatolvajként emlegetnek. A szemtanú állítólag még a furgon rendszámát is feljegyezte.

A betelefonálót a rendőrség is felkereste, ám mivel ígéretet tett az ismerősének, még a nyomozóknak sem volt hajlandó elárulni a kilétét. Amíg a gyilkos szabadon kószál, alighanem a tanúk sem érzik magukat biztonságban – írta a Bors.

Gyurik Krisztinával négy és fél évvel ezelőtt, 2013. szeptember 25-én végzett máig ismeretlen gyilkosa. A nyomravezetőnek 5 millió forintot ajánlottak fel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top