Aktuális

Megütött és leköpött egy patikusnőt, mert rossz kamillateát kapott

Elítélte a bíróság azt a 36 éves férfit, aki megütött és leköpött egy gyógyszerészt, miután összevesztek a kamillateán.

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Gyulai Járásbíróság azt a 36 éves sarkadi férfit, aki tavaly szeptember 3-án megütött és leköpött egy patikusnőt, miután összevesztek a kamillateán. Az esetről tavaly magunk is beszámoltunk, eszerint a büntetlen előéletű férfi lázasan feküdt otthon, nevelt lányát pedig elküldte a gyógyszertárba kamillateáért.

Viszont a gyógyszerész filteres kamillateát adott át a gyermeknek, pedig a férfi ömlesztett teát szeretett volna. Hiába küldte vissza a kamillateát azonnal, a gyógyszerész nem cserélte ki, mivel a gyógykészítmények visszaváltására nincs lehetőség.

A férfi, mikor ezt megtudta, elment a sarkadi Béke sétányon lévő gyógyszertárhoz, ahol már ő maga kérte a tea cseréjét. A patikusnő ezt neki is megtagadta, mire a férfi kiabálni kezdett vele, benyúlt a kiadóablakon keresztül, és arcon ütötte, majd leköpte, továbbá bedobta az ablakon a visszaváltani kívánt teát.

A bírósági tárgyaláson másként idézte fel a történetet a férfi, és másként a patikus.

Normális, emberi hangnemben próbáltam rendezni a dolgot, kérni a cserét. Én nem voltam agresszív, de a nő folyamatosan kiabált, flegma volt 

– idézi a férfit a Beol.hu. A férfi a tárgyaláson bevallotta, hogy valóban benyúlt a kiadóablakon, ám csak azért, hogy közelebb húzza magához a nőt, hogy hallgassa meg. Azt sem tagadta, hogy a keze hozzáért a nő arcához, de szerinte az csak véletlen volt.

„Higgye el, ha meg akarom ütni, akkor meg is ütöm”

– mondta a férfi a nőnek a szembesítéskor.

A vádlott ügyvédje a bíróságon  azzal védekezett, hogy védence lázas volt, ami férfiak esetében halálközeli állapotnak tekinthető. 

A Gyulai Járásbíróság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt mondta ki bűnösnek Sz. T.-t, és ítélte – két év próbaidőre felfüggesztve – 1 év 4 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre. Ráadásul a sarkadi férfinak kell megfizetnie az 53 ezer forintos bűnügyi költséget is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top