Aktuális

Megrázó részletek derültek ki a kutyatámadásban meghalt kisgyermek haláláról

Egy órán keresztül küzdöttek a másfél éves kislány életéért, de olyan súlyos koponyasérüléseket szenvedett, hogy már nem tudták megmenteni.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, kedden 10 óra körül egy nyúli családi ház udvarán megtámadott egy gyereket a család kutyája. A kisgyerek a harapás következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette. A Blikk most újabb részleteket tudott meg a tragédiáról.

A lap szerint a kutya összeroppantotta a másfél éves kislány koponyáját. A gyermeket kivérzett állapotban szállították kórházba. „Már a helyszínen újra kellett éleszteni, az újraélesztés pedig a mentőben, majd a kórházban is folytatódott. Egy órán át folyamatosan küzdöttek érte, sajnos eredménytelenül” – mondta dr. Oláh Attila, a győri Petz Aladár Kórház orvos-igazgatója.

Az egyik szomszéd szerint a családnak egy fekete pitbullja volt, az haraphatta meg a kislányt. A lap megszólaltatta az elhunyt kislány nagymamáját is, aki éppen lányához sietett, amikor értesült a tragédiáról. Állítása szerint a kutya soha nem bántott senkit, jámbor természetű volt. 

Kriston-Csigás Zoltán állatpszichológus szerint az is elképzelhető, hogy nem támadás történt: ehelyett a kutya át akarhatta vinni valahova a kislányt, és a fejénél ragadta meg őt, ahogy a kicsinyeivel tette volna. „Mivel az embernél tagoltabbak a koponyalemezek közti kutacsok, így egy enyhébb fogás is tragédiát okozhat” – mondta a szakértő.

A rendőrség most azt vizsgálja, hogy a gyermek egyedül volt-e az udvaron, amikor a kutya megtámadta őt. A lap szerint gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indítottak nyomozást a szülők ellen, amiért kiskorú veszélyeztetésével halmozottan akár 7,5 év börtönbüntetés is kiszabható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top