Aktuális

Meghalt 9/11 egyik hőse

A 45 éves Thomas Phelan több száz ember életét mentette meg a terrortámadás során. Halálát a robbanás miatt felszabadult rákkeltő anyagokkal hozzák összefüggésbe.

Miután a terroristák által irányított repülőgépek 2001. szeptember 11-én becsapódtak a World Trade Centerbe, rengetegen segítettek menekülni az épületben rekedt embereknek.

Az egyik ilyen hős Thomas Phelan volt, aki a támadás idején kompkapitány volt, és százaknak segített. A később tűzoltóként dolgozó 45 éves férfi rákban halt meg.

A férfiról megemlékezett Bill Blasio, New York polgármestere is. Azt írta: „A város legsötétebb óráiban Thomas Phelan hősiessége életek százait mentette meg. Sosem felejtjük el a szolgálatait és az áldozatvállalását.”

A terrortámadás után több ezer embernél diagnosztizáltak rákot, sokan úgy vélik, hogy a robbanással felszabadult rákkeltő anyagok és szennyeződések állnak a betegség hátterében.

(CNN)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top