Aktuális

Muszlim férfiak segítettek a sebesült rendőrnek a bécsi terrortámadásnál

Mikail Özen és Recep Gültekin csak egy kávét akartak meginni tegnap Bécs belvárosában, amikor felfigyeltek a lövöldözésre. A két MMA-harcos azonnal elindult segíteni.

Bécsben keddtől léptek életben a szigorítások, ezért a két török származású muszlim jóbarát, Mikail Özen és Recep Gültekin úgy gondolták, még isznak együtt egy kávét a korlátozások életbe lépése előtt. A Schwedeplatzon sétáltak, amikor kezdetét vette a lövöldözés, amiről először azt hitték, hogy filmforgatáson, és csak később jöttek rá, hogy egy éles helyzetbe kerültek. Csakhogy ők nem menekültek a tömeggel, hanem elindultak a hang irányába, hátha tudnak segíteni – írja a Telex.

Recep Gültekin, az egyik hős segítő (fotó: Askin Kiyagan / Anadolu Agency Askin Kiyagan / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

Recep Gültekin, az egyik hős segítő (Fotó: Askin Kiyagan / Anadolu Agency Askin Kiyagan / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

Először egy idős nőnek segítettek fedezékbe bújni, és ekkor szúrták ki, hogy egy rendőr találatot kapott. Odamentek hozzá, és elvitték egy mentőautóhoz, hogy ellássák a sérülését. A segítségnyújtás során Recep Gültekint lábon lőtték, és megsérült, de állítása szerint jól van. Kiderült, hogy a két török férfi hangja hallatszik a lövöldözésről készült videókon: „fedezékbe, fedezékbe” kiáltják egymásnak. Sokáig azt hitték, hogy a merénylők kiabáltak egymásnak törökül. Az esetről Recep Gültekin később ezt nyilatkozta:

Mi, török származású muszlimok mindenféle terrort elítélünk. Mi Ausztria mellett állunk, Bécs mellett állunk, tiszteletben tartjuk Ausztriát. Mindegy, mi történik, mindegy, mi van, mi mindig készen állunk, hogy segítsünk. Szeretjük az országunkat, Ausztriát. A terrornak nincs vallása, a terrornak nincs nemzetisége. Mindegy, hogy zsidó, keresztény vagy muszlim – tartsunk össze. Imádkozzatok Bécsért!

A rendőr súlyosan megsérült, de jelenleg nincs életveszélyes állapotban.

További híreink a bécsi eseményekről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top