Utazás

Terrortámadás történhetett Bécsben

Hétfő este súlyos terrortámadás érte Bécs városát. A támadók ellen hajtóvadászat indult.

Hétfőn este nyolc után Bécs belvárosában, a Dunától nem messze, egy zsinagóga közelében lövöldözés történt, jelentette az ORF. Az osztrák belügyminisztérium szerint egy támadót megöltek, egy vagy több felfegyverzett elkövetőt keresnek. A támadók akár tízen is lehetnek. Negyed tízkor robbanás rázta meg a Schwedenplatz környékét, ami öngyilkos merénylet lehetett.

Karl Nehammer belügyminiszter közölte, hogy

a támadókat Bécs-szerte keresik.

 

Mindenkit arra kért, hogy zárkózzon be. Sebastian Kurz  kancellár szerint förtelmes terrortámadás érte a fővárost. 15 embert kórházba szállítottak. A hivatalos tájékoztatás szerint egy civil és egy elkövető meghalt, de a Kurier szerint legkevesebb hét áldozatot követelt az terrortámadás, köztük egy rendőr életét is. Túszejtésről is érkeztek hírek, a hatóságok állítólag bekerítettek egy áruházat, de ezeket az információkat eddig nem erősítették meg. Felhívták a figyelmet, hogy senki ne terjesszen álhíreket.

 

A különleges bevetési egységek

hermetikusan lezárták Bécs belvárosát,

nem lehet bemenni és kísérteties csend uralkodik. Bécs 50 kilométeres körzetében az összes mentőszolgálati dolgozó készenlétben van. Összesen hat különböző helyszínen történt bűncselekmény eddig. Szemtanúk szerint az elkövetők válogatás nélkül tüzeltek egy kocsma kerthelyiségében ülő vendégeire.

24.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top