Aktuális

1301-szer kellett javítani az új traffipaxokat az elmúlt 2 évben

Rengeteg a meghibásodás, ráadásul a garancia még ebben az évben lejár az összes készülékre.

Csak tavaly 804 alkalommal kellett javítani a VÉDA rendszer traffipaxait, 2016-ban pedig további 497-szer – derítette ki az Országos Rendőr-főkapitányság adatai alapján a Vezess.hu. Ez azért is kellemetlen, mert a VÉDA előtti traffipaxokat éppen a gyakori meghibásodások miatt cserélte le a rendőrség.

Az utak fölé fémkapukra rögzített készülékeket 2016. április 5-én élesítették, a 160 darab mobil kamerát pedig 2016. március 26-tól használják, így 2017 volt a rendszer első teljes működési éve.

A rendszer készülékein 3 év a garancia, ezt azonban nem a hivatalos élesítéstől számítják: a mozgatható készülékeknél idén augusztus 3-án, a fix készülékeknél pedig december 10-én jár le a garancia.

A Vezess.hu azt is megtudta, milyen hibák miatt voltak szükségesek a garanciális javítások. A változtatható helyű készülékek esetében akkumulátor vagy akkumulátortöltő, GPS, GSM-antenna, szivargyújtótöltő, csatlakozó, állvány, kamera hibája, míg a fix telepítésű készülékeknél SICKLaser, csatlakozó, akkumulátor, merevlemez, kamera- és lézerelszennyeződési hiba miatt kellett javítani.

Kiderült továbbá, hogy a változtatható helyű készülékek esetén 2 nap volt a leghosszabb üzemidő-kiesés, a fix készülékeknél azonban 20 napos kiesés is volt.

A Vezess.hu arra is rákérdezett, hány esetben voltak hibásak a sebességmérések. A rendőrség azonban nem vezet kimutatást arról, hányszor hibáztak azok a készülékek, amelyeket az elmúlt 2 évben 1301 alkalommal kellett javítani.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top