nlc.hu
Aktuális
Egy papírfecni miatt gyilkolta meg szomszédját és annak fiát egy ceglédi férfi

Egy papírfecni miatt gyilkolta meg szomszédját és annak fiát egy ceglédi férfi

Legkorábban 26 év múlva helyezhető feltételes szabadlábra.

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt a Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen egy ceglédi férfit, aki a vád szerint megölte a szomszédját és annak fiát – méghozzá egy egyszerű papírfecni miatt.

A bíróság aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés és kifosztás miatt mondta ki bűnösnek a férfit, aki legkorábban 26 év letöltése után helyezhető feltételes szabadlábra.

Az ítélet ellen az ügyész az előre kitervelt minősítés fenntartása, valamint a feltételes szabadság teljes kizárása, a tényleges életfogytiglan kiszabása érdekében, a vádlott és védője pedig részben téves minősítésre hivatkozva, részben enyhítésért fellebbezett.

A bíróság közleménye szerint a férfi 2015-ben költözött össze egy ceglédi nővel, akivel gyakran átmentek a szomszédhoz. Többször is együtt italoztak, és közösen vettek be nyugtató hatású gyógyszereket. 

Egy alkalommal a most elítélt férfi elvette a szomszédja mobiltelefonját, ezért a szomszéd 2015. december 9-én este kitett egy papírlapot „Itt egy tolvaj lakik” felirattal a férfi kerítésére. A nő pedig, akivel a vádlott lakott, aznap este felszólította a férfit, hogy költözzön el a lakásából, mert nem akar tolvajjal együtt élni.

Miután a nő elaludt, a vádlott elhatározta, hogy elégtételt vesz a szomszédján a papírlapra írt állítás miatt. Több konyhai kést vett magához, és átment a szomszédhoz, számonkérte a történteket, majd többször megszúrta őt is és a fiát is. A vérveszteség következtében 5-30 percen belül mindketten meghaltak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top