Aktuális

Ne felejtsétek el: április 12-én és 13-án iskolai beiratkozás!

Fontos dátum a nagycsoportos óvodások és szüleik életében, mégis vannak, akik az utolsó pillanatban kapnak észbe: csütörtökön és pénteken lehet beíratni a leendő kis elsősöket a kiválasztott iskolába.

Aki azt szeretné, hogy a most nagycsoportos gyermeke 2018 szeptemberétől már az iskolapadot koptassa, ne felejtse el beíratni őt a körzetes vagy a kiválasztott általános iskolába 2018. április 12-én csütörtökön vagy 13-án pénteken. Mindkét napon reggel 8 és este 19 óra között lesz lehetőség az iskolai beiratkozásra.

Fontos tudnivalók az iskolai beiratkozáshoz

Ha szeretnénk elkerülni a sorban állást beiratkozáskor, és lehetőségünk is van rá, válasszuk inkább a 10 és 15 óra közötti idősávot, ilyenkor várhatóan kevesebb szülő lesz a sorban, hiszen sokan nem tudnak emiatt a munkából eljönni.
Vannak azonban fontos dokumentumok melyeket mindenképpen vigyünk magunkkal az iskolai beiratkozáshoz, hiszen ezek nélkül nem lesz érvényes:

  • Az iskolaérettséget igazoló dokumentum, melyet az óvoda állít ki. Fontos, hogy egy eredeti példányt vigyünk magunkkal.
  • A gyermek születési anyakönyvi kivonata
  • A gyermek TAJ-kártyája
  • A gyermek lakcímkártyája
  • Nyilatkozat az életvitelszerű lakcímről
  • Szülői nyilatkozat a gyermekfelügyeletről, vagy a két szülő egyetértő nyilatkozata az iskolaválasztásról
  • Nyilatkozat a gyermek etika-, vagy hit és erkölcstan oktatásáról

Első nap az iskolában

Körzetes vagy nem körzetes?

Ha nem a körzetes állami fenntartású iskolába szeretnénk gyermekünket beíratni, akkor előzetesen fontos tájékozódni a kiválasztott iskoláról, hogy gyermekünket biztosan felveszik-e, és kérni kell innen egy befogadó nyilatkozatot. Ezzel a nyilatkozattal kell menni beiratkozni a körzetes iskolába és bejelenteni, hogy melyik intézménybe járatjuk majd gyermekünket.

Nem érünk rá beiratkozáskor?

Ha nem érünk rá április 12-én és 13-án sem, akkor meghatalmazással bárki beírathatja gyermekünket, de csak ezen a megjelölt két napon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top