Aktuális

Jövő tanévtől ügyfélkapun is beírathatod a gyereket az iskolába

Egyszerűbbé válik az ügyintézés.

A 2019/2020-as tanévben már lehetőség lesz az ügyfélkapun keresztül történő iskolai beiratkozásra és hitelesítésre is. Amennyiben a szülő ezt az ügyintézést választja, nem kell személyesen megjelennie az intézményben – közölte a Klebersberg Központ.

anya lánya számítógép

(iStock)

A Köznevelés Állami Fenntartóinak Folyamat Egységesítése és Elektronizálása (KAFFEE) segítségével már 18 különböző általános- és középiskolai tanulmányi ügyet lehet elektronikusan intézni az állami fenntartású köznevelési intézményekben. A fejlesztés összesen 5 milliárd forint európai uniós támogatásból valósult meg, egyes részei már a 2018/2019-es tanévben használhatók voltak.

A 2019. április 11-én zajlott általános iskolai beiratkozás napján már választhatták a szülők az online ügyintézés lehetőségét. Közel 6000 szülő indította el elektronikusan a beiratkozást, a folyamat végén pedig több mint 67.000 szülő kapta meg KAFFEE rendszerből generált határozatát a gyermek felvételéről. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top