Aktuális

Hét magyar egyetem is bekerült Európa legjobbjai közé

Csak Csehország és Lengyelország szerepel nálunk többször a listán.

Hét magyar egyetem is szerepel a Times Higher Education listáján, amelyen az „új-európai” egyetemeket rangsorolták – vagyis annak a 13 tagállamnak a felsőoktatási intézményeit, amelyek 2004 óta csatlakoztak az Európai Unióhoz.

A listán összesen 53 egyetem kapott helyet. Az első helyen az észt Tartui Egyetem áll, a második és a harmadik helyezett pedig egy-egy ciprusi egyetem. A listára egyébként Csehországból került fel a legtöbb egyetem (13), a második Lengyelország (12), a harmadik pedig Magyarország lett (7).

A magyar egyetemek közül a legelőkelőbb helyen a budapesti Semmelweis Egyetem áll (5.), de helyet kapott a listán az Eötvös Loránd Tudományegyetem (megosztott 11. hely), a Pécsi Tudományegyetem (13.), a Szegedi Tudományegyetem (18.), a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (25.), a Debreceni Egyetem (megosztott 27. hely) és a Corvinus Egyetem (31-40.) is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top