Aktuális

Rengeteg fát kivágtak a Matgitszigeten az épülő teniszstadion miatt

Pedig korábban visszadobták az építkezés ötletét, méghozzá többek között éppen természetvédelmi szempontok miatt.

Bontják a régi teniszstadiont a Margitszigeten, a hvg.hu szerint pedig a stadion körüli, de még a kerítésen belülre erő bokros-fás területet is letarolták. A hírportál egyik olvasója fotókat is közölt a helyszínről, ezeket itt tudod megnézni!

Az olvasó állítólag meg is kérdezte az építkezésről az egyik biztonsági őrt a helyszínen, aki azt mondta, hogy a régi helyére új teniszstadiont építenek, aminek a jövő évre, a Hungarian Open ATP World Tour tenisztornára kell elkészülnie.

Ez azért furcsa, mert Áder János március elsején visszadobta a teniszstadion ötletét, mondván, hogy

a törvény hatástanulmányokkal nem igazolt, nem kellően előkészített és az érintettekkel nem egyeztetett volt, ezért garanciák nélkül engedett volna eltérést számos jogszabálytól, és veszélyeztetné a Margitsziget természetvédelmi és kulturális örökségi jellegét, valamint az alatta lévő ivóvízbázist.

A régi parlamentnek a köztársasági elnöki vétó után már nem volt ideje újratárgyalnia a javaslatot.

Az elutasított terv szerint egyébként az aktuális szabályozásokat is figyelmen kívül hagyták volna az építkezésen. Így például a fás szárú növények védelmére, kivágására és pótlására vonatkozó, valamint az árvízvédelemmel összefüggő előírásokat sem vették volna figyelembe a teniszstadion építésekor.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top