Aktuális

Megmenekülhetnek a tabáni fák?

A környékbeliek tiltakozása, úgy látszik, célt ért, hiszen a főpolgármester egyelőre „minden fakivágást letiltott”.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a játszótér bővítése és egy kalandpark építése miatt 43 fát akarnak kivágni a Tabánban. A hír sokkolta a környékbelieket, akik tiltakozó levelet írtak a főpolgármesternek, az I. kerület polgármesterének és a frissen kinevezett környezetvédelemért és zöldpolitikáért felelős főpolgármesteri biztosnak, a Főkert vezérigazgatójaként is dolgozó Szabó Józsefnek.

Biciklizők a Tabánban (fotó: MTVA/Jászai Csaba)

A 444.hu az üggyel kapcsolatban megkereste Szabót, aki azt írta, a tervezett építkezés miatt nem akartak egyetlen fát sem kivágni, azonban „a fejlesztési területen található teljes faállomány előzetes és célzott műszeres fafelméréseit követően, szakképzett faápoló szakembereink dokumentáltan megállapították, hogy a több száz, a területen található faállománynál közel negyven darab fa egészségi állapota miatt balesetveszélyes, így a veszély elhárítása céljából, azok közterületi kockázata miatt kivágandóak”.

A zöldpolitikáért felelős biztos hozzátette: a lakossági fórumon elhangzott vélemények alapján felülvizsgálják a terveket, és hamarosan egy új, szélesebb körű találkozót is szerveznek a lakóknak. Mint írta, egyelőre biztosan maradnak a fák, hiszen a „részletes és kizárólag szakmai felülvizsgálatok elvégzéséig, és a szakvélemények ellenőrzéséig a Főpolgármester úr általában is minden fakivágást letiltott”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top