Aktuális

Elkerítve a Tabán egy része – mégis lesz fakivágás?

Állítólag a „biztonság kedvéért” kerítették el a területet.

Az Index elkeseredett olvasói levelet kapott tegnap, amelyben egy helyi lakos értetlenül azt kérdezi, „miért kerítettek el egy méretes területet a Tabánban az Oxygen Wellnessel szemben?”, hozzátéve, hogy a kerítésen LAKI felirat, azon belül „Építési terület” tábla látható.

Egy férfi kutyával játszik a Tabánban, a főváros első kerületében (Fotó: MTVA/Turbéky Eszter)

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a játszótér bővítése és egy kalandpark építése miatt 43 fát akartak kivágni a Tabánban. A hír sokkolta a környékbelieket, akik tiltakozó levelet írtak a főpolgármesternek, az I. kerület polgármesterének és a frissen kinevezett környezetvédelemért és zöldpolitikáért felelős főpolgármesteri biztosnak, a Főkert vezérigazgatójaként is dolgozó Szabó Józsefnek.

A 444.hu akkor megkereste Szabót, aki azt írta, egyelőre biztosan maradnak a fák, hiszen a „részletes és kizárólag szakmai felülvizsgálatok elvégzéséig és a szakvélemények ellenőrzéséig a Főpolgármester úr általában is minden fakivágást letiltott”. Az Index is arról adott hírt, hogy maga Tarlós István tiltotta le azonnali hatállyal a fakivágást.

Az Index az olvasói levél kapcsán most megkereste Szabót, aki rávilágított arra, hogy az olvasó által említett lekerített terület is a leállított szabadidő- és sportpark projekthez tartozik, igaz, a korábban szóban forgó területtől távolabb, a Tabán felső részén. Annyi történt, hogy bár ezen a területen még nem történt munkavégzés a kivitelezés felfüggesztése óta, a kivitelező a biztonság kedvéért lekerítette azt. Mivel azonban nem szeretnék, hogy a jelenleg is folyó lakossági egyeztetések ne legyenek hitelesek a helyiek szemében, kedden Szabó József arra kérte fel a kivitelezőt, hogy bontsa vissza a kerítést, aminek a cég a héten eleget fog tenni – írja az Index.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top