Aktuális

Kalandparkot építenének és fákat vágnának ki a Tabánban, a lakók nem kérnek belőle

A játszótér bővítése fakivágással is járna. A helyiek petíciót indítottak a terv ellen.

Multifunkciós sportpályát és gyerekek számára tervezett akadálypályát építenének a Tabánra a Főkert honlapján elérhető tervezet szerint. Azt írják, a jelenlegi játszótér nem felel meg a „terület jelentőségének”. A tervezetben azt is rögzítik, hogy januári felmérésük szerint a faállomány sem felel meg a „megnövekedett használati igényeknek, így kiírásra kerültek a szükséges faápolási és egészségügyi fakivágási intézkedések. A cserjeállomány nem jelentős, az elvadult, erősen elöregedett állomány lecserélésre kerül”.

Látványterv a Tabánról, átalakítás után (forrás: Főkert)

A bővítés tervezetét csütörtök délelőtt mutatta be a Főkert. Az nlc-hez az eseményről eljutott hírek szerint a jelenlévő környékbeliek alapvetően ellenezték a Tabán átépítését, a Főkert képviselője viszont azzal érvelt, hogy ha a helyieknek nem is tetszik az átalakítás, „mások ezt szeretnék”. Azóta petíció is indult a terv ellen, „Ne borítsák be gumiszőnyeggel a Tabánt!” címmel.

Biciklizők a Tabánban (Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top