Aktuális

Érettségi 2018: Így látja a diák az emelt szintű történelemérettségit

A hétfői magyar és a keddi matek után a mai napon történelemmel folytatódtak az idei érettségi vizsgák. A szaktanár szerint a középszintű történelem könnyű volt, Panni szerint az emelt szinten azért kellett fejet vakarni.

Hogy milyen lesz a végeredmény, azt még egyelőre Panni nem tudta megmondani, de bízik benne, hogy jól sikerült, ő a maga részéről mindent megtett azért, hogy felkészülten üljön be a történelem vizsgára.

Végig bent maradtam, gondolkodtam, többször is átnéztem a válaszaimat, az esszéimet. Az első rész teljesen lefedte a magyar és az egyetemes történelem tananyagot, és szerintem azért kellett lexikális tudás is. Az osztálytársaim közül sokan panaszkodtak, hogy a történelem középszint sem volt könnyű, és az emelt szint sem volt az, de a források, az atlasz és a képek tényleg sokat segítettek. Az esszék közül én Mussolinit írtam, és a török hódoltságot Magyarországon, a komplex esszém pedig I. Nagy Károly és I. István uralkodásának összehasonlításáról szólt. Gazdaságilag, valláspolitikailag és a trónra kerülés körülményei alapján kellett összehasonlítanom a két uralkodót

– mondta el Orbán Panni az NLCafénak.

Holnap a nyelvi érettségik jönnek, Panni emelt szintű angolt ír, de bevallása szerint ma már nem tanul, csak pihen. Nemcsak neki, de a többieknek is szurkolunk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top